Контакт-центр (0412) 558-004

Прес-релізи

25.06.2014 / 09:15

ПАТ «Житомиргаз» газифікує новобудови Житомира

Газифіковано ще один будинок нового будівельного комплексу по вулиці Бородія. До мережі газопостачання приєднаються 168 квартир сучасної дев’ятиповерхівки.

Жителі нового будинку отримають природний газ у своїх квартирах уже до кінця 2014 року після завершення усіх будівельних робіт. Будинок є частиною великого житлового комплексу «Фаворит». Минулого року до мережі газопостачання вже приєдналися 112 квартир новозбудованої п’ятиповерхівки цього комплексу.

Для забезпечення природним газом жителів нового будівельного комплексу у кварталі між вулицями Шевченка, Бородія, Бориса Тена та Вітрука ПАТ «Житомиргаз» виконало комплекс робіт з реконструкції та введення в експлуатацію газопроводу протяжністю 1,2 кілометри, який не функціонував з 1986 року, і збудував підвідний газопровід протяжністю понад 600 метрів. Загальна вартість робіт з будівництва нового та відновлення збудованого газогонів склала більше 460 тисяч гривень.

«Проклавши близько 350 метрів підвідного газопроводу та збудувавши газорозподільний пункт, ми стабілізували газопостачання жителям існуючого мікрорайону, в якому розташовані 25 багатоквартирних житлових будинків, та заклали основу газифікації запланованих проектом нових багатоповерхівок. В перспективі це дасть змогу приєднати до мережі газопостачання більше тисячі сімей», – пояснює голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко.

Екологічність, економічність та енергозбереження – основні принципи будівництва нового комплексу. Всі квартири обладнуються автономним індивідуальним опаленням. Окрім того, внутрішні й зовнішні стіни будинків зводяться із енергозберігаючих газосилікатних блоків, фасади оздоблюються системами з ефективним утеплювачем, а в кожному помешканні встановлюються якісні теплозберігаючі вікна та двері. Використання таких технологій значно знижує витрату енергоресурсів і відповідно витрати споживачів, що на сьогоднішній день є актуальним для населення.

«Будівництво відбувається доволі швидко. У листопаді 2013 року ми здали вже два п’ятиповерхові будинки на 112 квартир. Завершити будівництво дев’ятиповерхівки плануємо до кінця 2014 року. У ній за планом розміщено 40% двокімнатних, 40% однокімнатних та 20% трикімнатних квартир. Всього буде побудовано дев’ять будинків. Ми хочемо зробити ділянку вулиці Бородія красивою, квітучою, з газонами, а також зі стоянками для машин, дитячими майданчиками, зручними для мешканців», – додає голова ради директорів ПрАТ «Фаворит Компані» Борислав Розенблат.

Для житомирян у межах комплексу буде також побудований новий дитячий садок. Крім того, у житловому комплексі для зручності жителів передбачене будівництво супермаркету, хімчистки-пральні, ресторану, кафе-кондитерської, відділення банку, кабінету стоматолога, аптеки.

Джерело:

• Фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою
    Чумак Катерина Степанівна
    E-mail: press@ztgas.com.ua