Контакт-центр (0412) 558-004

Прес-релізи

29.07.2014 / 09:05

ПАТ «Житомиргаз» газифікує віддалені села Овруцького району

Блакитне паливо у своїх домівках днями отримають 12 сімей села Норинськ Овруцького району. У перспективі до газогону приєднаються ще близько 300 будинків села.

Протяжність нового підвідного газопроводу високого тиску становить 10 кілометрів, а 20 кілометрів розподільних газопроводів середнього тиску планується прокласти найближчим часом. Для регулювання тиску газу на газопроводі встановлено шафовий регуляторний пункт. В перспективі до мережі газопостачання заплановано приєднати всі житлові будинки (а їх 405), школу, дитячий садок та фельдшерсько-акушерський пункт села.

Проект підвідного і розподільного газопроводів ПАТ «Житомиргаз» реалізувало відповідно до власної інвестиційної програми. Компанія направила на будівництво близько 6 мільйонів гривень.

«Будівництво газопроводів дасть можливість уже найближчим часом приєднати до мережі ще три сусідні села – Велідники, Підвелідники та Красилівка. У цих сусідніх селах проживає 485 сімей. І жителі розуміють, що незважаючи на підвищення тарифів, газ на сьогодні лишається в Україні і в усьому світі найзручнішим видом палива», – відзначив начальник Овруцького управління експлуатації газового господарства ПАТ «Житомиргаз» Михайло Ващенко.

ПАТ «Житомиргаз» продовжує інвестувати кошти у розбудову сіл Житомирщини. Так, у 2013 році компанія зробила акцент на газифікації віддалених сіл області. Тому що створення умов для комфортного життя жителів території, яка постраждала від Чорнобильскої катастрофи, дасть старт економічному розвитку райну, в якому проживає більше 40 тисяч сільського населення.

Загалом на сьогодні у Житомирській області природним газом забезпечено більше 98 тисяч помешкань сільської місцевості. Протягом останніх двох років на будівництво нових газопроводів підприємство направило більше 10 мільйонів гривень.

Джерело:

• Фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою
    Чумак Катерина Степанівна
    E-mail: press@ztgas.com.ua